Како изгледале 6 архитектонски ремек-дела во минатото

Со илјадници години, човечката цивилизација создала многу прекрасни архитектонски споменици, како Партенон во Атина и египетскиот храм во Луксор , Пирамидата на сонцето. Теотихуакан, Мексико , Ѕидот на Адријан. Нортамберленд, Англија , споменици кои потсетуваат на славата од минатото. Но, често е тешко да се замисли како овие архитектонски споменици изгледале во нивните најславни времиња….

Храмот на Луксор, Египет. 1380 п.н.е.


Пирамидата на сонцето. Теотихуакан, Мексико. 200 години п.н.е. 


Ѕидот на Адријан. Нортамберленд, Англија. 100 год.


Храмот во регионот на Ларго Аргентина Сакра. Рим, Италија. 101 п.н.е.


Храмот на Јупитер. Помпеја, Италија. 200 п.н.е.


Нухих-мул пирамида (Коба). Кинтана Ро, Мексико. 100 BC-100 GC

Leave a Reply

*