fbpx
Duration: 06 Mar 2020 - 08 Mar 2020
Price: 55€
Book Now!
met*l


Благоевград – Сандански – Мелник 8 ми Mарт

 


1 ден 07/03/2020 (сабота) Кочани – Сандански
Состанок на групата пред судот во Кочани во 06:45 часот. Поаѓање за Бугарија во 07:00 часот, преку граничниот премин кај Делчево. Пристигнување во Благоевград во претпладневните часови. Шопинг, слободни активности. Се продолжува кон Сандански. Сместување во хотел. Слободно попладне. Навечер, прослава на денот на жената во ресторан со музика. Ноќевање.

2 ден 08/03/2020 (недела) Сандански – Мелник – Кочани
Појадок. Излет до Мелник и познатите Мелнички пирамиди. Можност за дегустација на познатото Мелничко вино во една од локалните винарии. Посета на гробот на Јане Сандански и Роженски манастир. Заминување за Македонија. Попатно, шопинг во МЕТРО. Пристигнување во Кочани во вечерните часови.


ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 55 евра


Во цената е вклучено:
* Превоз со високотуристички автобус на наведената релација
* Сместување во хотел на база 1 НП (ноќевање со појадок
* ВЕЧЕРА СО МУЗИКА
* Водство и организација на програмата со лиценциран придружник

Во цената НЕ е вклучено:

* Здраствено патничко осигурување – 100 денари, лица над 65 години – 200 денари

Напомена:

* Резервација се прави со уплата на 30% од вкупниот износ на аранжманот
* Целосна уплата на аранжманот е 15 дена пред почетокот на истио
* Цените на аранжманот се дадени во евра за уплата во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
* За реализација на аранжманот се потребни минимум пријавени 45 патника
* Пасошот треба да важи минимум 3 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање
* Организаторот го задржува правото да ја промени цената на аранжманот во случај на промена на цената на превозот или хотелот
* Во случај на недоволен број на пријавени патници организаторот го задржува правото да го откаже во целост аранжманот 5 дена пред датумот на започнување на истиот
* Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите
* За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавните згради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата
* Организаторот го задржува правото за промена на редоследот на реализација на програмата
* Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пример: застој на граница, доцнење на летот, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета и слично
* Рок на пријавување 20.02.2019