Duration: 20.09.2019
Price: Нова програма :
Book Now!
egz*ta

Индија-Златен триаголник
Термин – 20.09.2019
Трансфер од Штип,Струмица, Скопје до Софија и обратно


Прв ден: 20.09.2019; Софија – Истанбул
Средба на аеродром Софија со возачот на групата во 14:00 часот. Лет за Делхи во Истанбул во 16: 05ч. со Turkish Airlines, TK1032. Лет од Истанбул до Делхи во 20:20 – ТК 716

Втор ден: 21.09.2019; Истанбул – Делхи појадок и вечера
Пристигнување во Делхи во 04:35 часот. Пречекување од фирмата ни партнер и трансфер до хотел RadissonPaschimVihar 5 * во Делхиили сличен, сместување и појадок. Освежување и кратка пауза. 09:30 часот – Полудневнатаниобиколка (вклучена во цената) ќе започне со посета на гробот на Хумаюн (Humaun Tomb) .Ова е мавзолеј на моголския император Хумаюн изграден по наредба на неговата љубов вдовица Хамид банана Бегум. Гробот на Хумаюн е во сличен архитектонски стил на Таџ Махал, но е помалку популарна меѓу туристите. Изградбата и започнува во 1562 г и продолжува 8 год. Прошетката продолжува со Новиот град Делхи (New Delhi), кој е одраз на Остави британско наследство. Поделбата меѓу Стариот и Новиот Делхи, всушност, е поделбата на некогашните престолнини на Могош и Британците соодветно, како и на различниот стил и начин на живот во старата и новата дел. Стоп за фото пауза од импресивниот Hindusharmarayan храм. Премин покрај Вратата на Индија (1931г., India Gate) – меморијалниот капија, на која се испишани имињата на 90 000 индиски војници загинале за време на Првата светска војна. Испитување (однадвор, забрането е запирањето) наРезиденцията на Претседателот, поранешен Палата на Вицекраля и Парламентот, интереснасмесица меѓу Викторијанската и современата архитектура од 20 век. Посетуванје и разгледување на КутабМинар (УНЕСКО) – прекрасен примерок на Хинду-исламската архитектура, изградена врз 27 хиндуистички и джайнистки храмот. Тука е и највисокото минаре во светот 73 м., Архитектонско ремек-дело од 13 век, со дијаметар во основата 15 метри и 2,5 метри во горниот дел. Ѕидовите му се украсени со реченици од Куранот – светата книга на муслиманите. Минарето е една од најсовршените кули на персискиот свет. Вечера и ноќевање во хотелот.

Трет ден: 22.09.2019; Делхи-Џајпур (264 км / околу 5-6 часот.) појадок и вечера
Појадок.08: 00 час – почеток на туристичка обиколка (вклучена во цената) на Стариот град Делхи (Old Delhi), комбинација од стари споменици, тесни улички и динамиката пазари. Премин покрај Црвената тврдина (Red Fort) -масивен Форт, споменик на УНЕСКО – наречен “Срцето на Индија”. Тврдината е изградена по преместувањето на престолнината на Могош од Агра во Делхи, служела за резиденција на моголските императори до доаѓањето на Британците. Турнејата продолжува со прошетка по ЧандиЧоук (ChandniChowk), главен булевар од времето на Моголската династија, а денес најголемата трговска зона на градот, къдетоще почувствувате емоцијата на ориентални пазари. Заминување за Джаипур.Пристигане во Џајпур и сместување во хотел Hilton Jaipur5 * или сличен. Вечера со традиционална музика и танцување во извонредниот хотел Диги Палас – Џајпур Извонредниот DIGGI PALACE бил изграден од страна на владејачкото семејство на Гнилиското кнежество во 1860 година. Се наоѓа во срцето на градот, на 18 акри земјиште меѓу низа од фрески насликани “deodis” (влезови) “durbars” (банкет сали), “havelis” (дворцов крила) и зелени градини, DIGGI PALACE е мирно азил, нуди луксуз и гостопримство. Оваа кралска резиденција во минатото, денес е претворена во хотел и ресторан и е романтична комбинација на богатото наследство и култура со современи удобности и извонредна кујна. Цена: 35 евра

Четврток: 23.09.2019; Џајпур појадок и вечера
Појадок. Екскурзија (вклучена во цената) до древната престолнина Амбер и разгледување на неверојатната Амбер Форт (Amer Fort), чија изградба беше започната во 17 век, стара престолнина на Раджпут пред да биде изграден Џајпур. На патот, кратка посета за фото-пауза на Палатата на Вeтровете (Hawa Mahal) изграден од Махараџата Сава Пратап Синг (Sawai Pratap Singh) во 1799г со уникатна пирамидална форма. Има 953 мали прозорци, украсени со мали решетки. Тие служеа на дамите во дворот за да ги следат процесите и разните активности, како и животот на градот. Јава на слонови до врвот на тврдината Килибарните (искачувањето со слонови е можно само ако има такви достапни, инаку, искачувањето се спроведува со џипови). Тврдината изгледа импресивно, целосно изградена од бел мермер и црвен песочник, со архитектура, под влијание на Хинду и исламски стил. Прошетка во комплексот од палати, сали и градини, најмногу очаровам од кои се плукаат Махал – алтернативниот палата и Џај Мандир – салата на победата. Разгледувањето на знаменитостите на Џајпур продолжува со Градскиот палата (City Palace) Убав палата бил изграден од Махараџата Сава Џај Синг (Sawai Jai Singh) за време на неговото владеење. Градската палата гордо се качува со својата неверојатна архитектура и градини, дворови и згради. Посета на музејот посветен на самиот градски палата со богати збирки од текстил, оружје, слики, теписи и др. Во близина на дворецот се наоѓа опсерваторијата Джантар Мантар (УНЕСКО), изградена од Махараџата Џај Синг во периодот 1724 – 1735 година Махараџата бил познат повеќе како астроном и астролог, отколку како освојувач. Одење продолжува со поглед на опсерваторијата. Иако наликува на чудна колекција на камени и мермерни скулптури, секоја конструкција има строга намена. Опсерваторијата има 17 големи инструменти, повеќето од нив се уште работат. Пиво и преку ноќ во Џајпур.

Петти ден: 24.09.2019; Џајпур-Агра (250 км / околу 6 часот) појадок и вечера
Појадок. Проверете го хотелот и да отпатува за Агра. На патот посета на БирлаМандир / BirlaMandir / исто така познат како Лакшми.ХрамътБирлаМандире наоѓа во подножјето накрепос       Dungriна околу 6 километри од Џајпур. Иако не е многу стар, овој храм е познат по неговата прекрасна архитектура и нежна убавина. Посветен на хинду Богот, Вишну и неговата сопруга, божицата* cc Laxmi. Во овој храм има мали храмови на различни други богови и божици од Хинду религијата. Пристигнување во Агра и пријавување во CourtyardbyMarriott 5 * или слично. Вечера.
* Опција за посета на импресивен музичко-танцувален спектакл во стил “Боливуд”, кој ја раскажува приказната за љубовта меѓу Шахджахан и Мумтаз Махал, како и создавањето на Таџ Махал, една колоритна и возбудлива експлозија од музика, раскошна костуми и воздушеста движења – против дополнително плати, билети од три различни ценовни категории, околу 32 евра.

Шести ден: 25.09.2019; Агра појадок и вечера
Посета на Агра Фор (вклучено во цената) – Тврдината Агра, позната како црвената тврдина, е прогласена исто за споменик на УНЕСКО. Опкружен со висок ѕид од 70 метри, ова е најдолгата тврдина во Индија. Наоѓа на 2,5 километри северозападно од Таџ Махал и открива неверојатна глетка кон гробницата и светата река Јамуна. Ѕидините од црвен песочник љубоморно го чуваат и убаво раскажуваат историјата на Моголската империја. Попладнето, посета на гробницата Итмад -Уд -Даула, која е позната како “Бебето Таџ Махал”, поради идентични архитектонска дизајнот со онаа на Таџ Махал и поради широко користениот тука техника на точени на скапоцен камен во мермер “Петра Дурао”. Овој архитектонски споменик кој се издига над реката Јамуна е всушност мавзолеј на светкави Гиас Бег, еден од министрите во Дворот на Шах Џахан. Врати се во хотелот. Вечера и преку ноќ

Седми ден: 26.09.2019; Агра појадок и вечера
Појадок. Посета на Таџ Махал по изгрејсонце (вклучена во цената) – легендарниот споменик на архитектурата бил изграден од тагуваат императорот Шах Џахан, во спомен на неговата сакана сопруга Мумтаз Махал. Во ова ремек-дело на Могол архитектурата се комбинирани исламски, индиски и персиски елементи. Во 1983 година беше вклучен во листата на УНЕСКО. Зградата е со фантастичен размери и беспрекорна симетрија, проѕирен бел мермер, гравирани со скапоцени камења, со брилијантни си одраз во водите на каналот е вистински неверојатен, глетка. Таџ Махал е еден од најубавите архитектонски комплекси во светот, симбол на вечната љубов, едно од новите 7 светски чуда. Проверете го хотелот и заминете од Агра до Делхи / 205 км. (4 часа) На патот -посещение наАкшардам – ​​осмото чудо на света.Удивителен храм, Акшардам е изграден само за 5 години. Восхитуваа се желбата и силата на 11 000-те волонтери учествувале во изградба на величествената зграда. Уметници, занаетчии, работници, сите тие посветиле вкупно 300 милиони часа, посветени на својата работа, својата вера и најважно – заедничката цел – изградба на храмот. За изградбата на овој архитектонски примерок биле користени 12 000 тони бел мермер (во Хинду религијата симбол на чистота и вечниот мир) и розова песочник (во Хинду религијата симбол на најславни), донесен од Раджастан.Един од ремек во кои верата се въплащава во архитектура, величествено место! Пристигнете во Њу Делхи и пријавете се во Хотел Виванта Од Таџ Дварка 5 *. Вечера.

Осмиот ден: 27.09.2019 – недела; Делхи-Истанбул-Софија
Појадок (сува пакет). Превоз на летови TK717, заминувајќи во 06:15 часот Пристигнување на Истанбулскиот аеродром во 10:30 часот. Лет TK1031 во 13:50 на аеродромот во Софија во 15:10 часот.


ДАТА ЦЕНА
20.09.2019 1259.00 €

Цената на пакетот вклучува :

 • ноќевања и ранo чекирање на 21.09, веднаш по пристигнувањето во Делхи во 06.00 часот наутро, 7 појадоци и 6 вечери во 5 * хотели во Индија;
 • сите екскурзии вклучени во програмата;
 • јавање на слонови или искачување со џипови (еднонасочно) до врвот на крепоста Килибарните во Џајпур;
 • Влезници за посетените музеи и локации;
 • тури, преведени на бугарски;
 • водич од Бугарија за време на патувањето;
 • здравствено осигурување до 10000 евра за патување со “Armeec”

Во цената не е вклучено:

 • индиска туристичка виза – околку 90 евра и пополнување на образец, валиден пасош со најмалку 6 месеци од датумот на враќање, актуелна слика во електронски формат 2 “x 2” (600×600 pixels). Плаќа и прима електронски, однапред , на аеродромот во Њу Делхи и зема биометриски податоци.
 • совети / задолжителен минимален совет за водичи и возачи / – 35EUR по лице за целата програма
 • трошоци од личен карактер;
 • Храна, пијалаци и услуги кои не се споменати во програмата
 • Осигурување за откажување на патувањето на Осигурителната компанија Армеек

Начин на резервација: 

 • Валиден биометриски пасош
 • 600 евра  се плаќа за резервација, остатокот 1 месец пред поаѓање

Откажување од резервацја

 • од 60 дена пред датумот на поаѓање – казна не се задржува;
 • меѓу 60-тиот и 45-тиот ден пред датумот на поаѓање се задржува големината на уплатениот депозит, наплатлива од авиокомпанијата, како казна за поништување авионски билет;
 • Од 45. до 20-ти ден се одзема 70% од вредноста на ТП
 • За помалку од 20 дена се одзема 100% од вредноста на патувањето.