Duration: 26.04.2020
Price: 2698€Early booking 30.12.2019 : 2598€
Book Now!
egz*tra


ИНДИЈА ПРОГРАМАТА – ЗЛАТЕН ТРИАГОЛНИК
Делхи – Џајпур – Агра – Делхи
Термин / 26.04.2020
14 дена / 11 ноќевања


Програма

Прв ден: 04/26/2020 (недела) СОФИЈА – ИСТАНБУЛ
Средба на аеродром Софија со возачот на групата во 14:00 часот. Лет за Делхи во Истанбул во 16:00 часот. Со Турски авиолинии, TK 1032. Лет од Истанбул за Делхи во 20:55 часот. – TK 716

Втор ден: 04/27/2020 (понеделник) ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ / појадок и вечера
Пристигнување во Делхи во 05:15 часот. Пречекување од фирмата ни партнер и трансфер до хотел Radisson Paschim Vihar 5 * во Делхи или сличен, сместување и појадок. Освежување и кратка пауза. 09:30 – Нашата полудневна турнеја (вклучена во цената) ќе започне со посета на гробот Хумаун. Ова е мавзолеј на мугалскиот император Хумајун изграден по наредба на неговата вдовица што сака, Хамида Бана Бегум. Гробот на Хуајун е во сличен архитектонски стил на Таџ Махал, но е помалку популарен кај туристите. Изградбата започнала во 1562 година и продолжила 8 години. Прошетката продолжила со Њу Делхи, одразувајќи го британското наследство. Поделбата меѓу Стариот и Новиот Делхи, всушност, е поделбата на некогашните престолнини на Могош и Британците соодветно, како и на различниот стил и начин на живот во старата и новата дел. Стоп за фото пауза од импресивниот хиндуистички храм Лакшминарајан храм. Премин покрај Вратата на Индија (1931г., India Gate) – меморијалниот капија, на која се испишани имињата на 90 000 индиски војници загинале за време на Првата светска војна. Испитување (надвор, без запирање) на престојот на претседателот, поранешна Вицекралска палата и парламент, интересна комбинација на викторијанска и модерна архитектура од 20 век. Посета и гледање Kutab Minar (УНЕСКО) – прекрасен пример за индуистичка исламска архитектура изградена на 27 Хинду и Џиин храм. Тука е и највисокото минаре во светот 73 м., Архитектонско ремек-дело од 13 век, со дијаметар во основата 15 метри и 2,5 метри во горниот дел. Неговите ѕидови се декорирани со реченици од Кур’анот, светата книга на муслиманите. Минарето е една од најсовршените кули на персискиот свет. Вечера и ноќевање во хотелот.

Трет ден: 04/28/2020 (вторник) ДЕЛХИ – ЈАИПУР (265 км / околу 6 ч.) / Појадок и вечера
Појадок. 08:00 часот – почеток на туристичка обиколка (вклучена во цената) на Стариот град Делхи (Old Delhi), комбинација од стари споменици, тесни улички и динамиката пазари. Премин покрај Црвената тврдина (Red Fort) -масивен Форт, споменик на УНЕСКО – наречен “Срцето на Индија”. Тврдината е изградена по преместувањето на престолнината на Могош од Агра во Делхи, служела за резиденција на моголските императори до доаѓањето на Британците. Турнејата продолжува со прошетка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевар од времето на Моголската династија, а денес најголемата трговска зона на градот, каде што ќе се почувствува емоцијата на ориентални пазари. Поаѓање во Џајпур. Пристигнување во Џајпур и сместување во Хилтон Џајпур 5 * или слично.
Вечера со традиционална музика и танцување во прекрасниот хотел Диги Палас – Џајпур
Извонредниот DIGGI PALACE бил изграден од страна на владејачкото семејство на Гнилиското кнежество во 1860 година. Сместена во срцето на градот, на 18 хектари земјиште опкружено со фрески, подножја на Дурбари, хавелис и зелени градини, ДИГИ ГРАД е мирен рај што нуди луксуз гостопримство. Овој кралски престој во минатото стана хотел и ресторан денес и е романтична комбинација на богато наследство и култура со модерни удобности и извонредна кујна.
Цена: 35 евра:

Четврти ден: 04/29/2020 (среда) ipајпур / појадок и вечера
Појадок. Екскурзија (вклучена во цената) до древната престолнина Амбер и разгледување на неверојатната Амбер Форт (Amer Fort), чија изградба беше започната во 17 век, стара престолнина на Раджпут пред да биде изграден Џајпур. На патот, кратка посета за фото-пауза на Палатата на Вeтровете (Hawa Mahal) изграден од Махараџата Сава Пратап Синг (Sawai Pratap Singh) во 1799 г со уникатна пирамидална форма. Има 953 мали прозорци, украсени со мали решетки. Тие служеле на дамите од дворцов околина да набљудуваат поворките и различните активности, како и животот на градот. Јава на слонови до врвот на тврдината Килибарните (искачувањето со слонови е можно само ако има такви достапни, инаку, искачувањето се спроведува со џипови). Тврдината изгледа импресивно, целосно изградена од бел мермер и црвен песочник, со архитектура, под влијание на Хинду и исламски стил. Прошетка во комплексот од палати, сали и градини, најмногу очаровам од кои се плукаат Махал – алтернативниот палата и Џај Мандир – салата на победата. Разгледувањето на знаменитостите на Џајпур продолжува со Градскиот палата (City Palace) Убав палата бил изграден од Махараџата Сава Џај Синг (Sawai Jai Singh) за време на неговото владеење. Градскиот дворец одеднаш гордо со неверојатна архитектура и градини, дворови r згради. Посета на музејот посветен на самиот градски палата со богати збирки од текстил, оружје, слики, теписи и др. Во близина на дворецот се наоѓа опсерваторијата Джантар Мантар (УНЕСКО), изградена од Махараџата Џај Синг во периодот 1724 – 1735 година Махараџата бил познат повеќе како астроном и астролог, отколку како освојувач. Одење продолжува со поглед на опсерваторијата. Иако личи на чудна колекција на скулптури од камен и мермер, секоја конструкција има строго одредена намена. Опсерваторијата има 17 големи инструменти, повеќето од нив се уште работат. Вечера и ноќевање во Џајпур

Петти ден: 04/30/2020 (четврток) ipајпур – АГРА (250 км / околу 5 ч.) / Појадок и вечера
Појадок. Оставете го хотелот и заминете за Агра. На патот посетете Бирла Мандир / исто така познат како Лакшми. Храмот Бирла Мандир е лоциран во подножјето на на крепоста Moti Dungri, на околу 6 километри од Џајпур. Иако не е многу стар, овој храм е познат по неговата прекрасна архитектура и нежна убавина. Посветен на хинду Бог, Вишну и неговата сопруга, божицата Лаксми. Во овој храм има мали храмови на различни други богови и божици од Хинду религијата. Пристигнување во Агра и пријавување во Двор од Мариот 5 * или слично. Вечера.
* Опција за посета на импресивен музичко-танцувален спектакл во стил “Боливуд”, кој ја раскажува приказната за љубовта меѓу Шахджахан и Мумтаз Махал, како и создавањето на Таџ Махал, една колоритна и возбудлива експлозија од музика, раскошна костуми и воздушеста движења – против дополнително плати, билети од три различни ценовни категории, околу 32 евра

Шести ден: 05/01/2020 (петок) АГРА – ДЕЛХИ / 250 км. (5 часот наутро) – КОЛОМБО (СРИ ЛАНКА) / Појадок Посета на Агра Фор (вклучено во цената) – Тврдината Агра, позната како црвената тврдина, е прогласена исто за споменик на УНЕСКО. Опколена од висока 70 метри ѕид, тоа е е најдолгата тврдина во Индија. Наоѓа на 2,5 километри северозападно од Таџ Махал и открива неверојатна глетка кон гробницата и светата река Јамуна. Ѕидините од црвен песочник љубоморно го чуваат и убаво раскажуваат историјата на Моголската империја. Попладнето, посета на гробницата Итмад -Уд -Даула, која е позната како “Бебето Таџ Махал”, поради идентични архитектонска дизајнот со онаа на Таџ Махал и поради широко користениот тука техника на точени на скапоцен камен во мермер “Петра Дурао”. Овој архитектонски споменик кој се издига над реката Јамуна е всушност мавзолеј на светкави Гиас Бег, еден од министрите во Дворот на Шах Џахан. Врати се во хотелот. Вечера и ноќевање.

Седми ден: 05/02/2020 (сабота) НЕГОМБО – ДАМБУЛА (140 км / околу 3 ч.) / Појадок и вечера
Појадок. Посета на Таџ Махал по изгрејсонце (вклучена во цената) – легендарниот споменик на архитектурата бил изграден од тагуваат императорот Шах Џахан, во спомен на неговата сакана сопруга Мумтаз Махал. Во овој ремек Моголската архитектура се задоволувал исламски, индиски и персиски елементи. Во 1983 година е вклучен во списокот на УНЕСКО. Зградата е со фантастичен размери и беспрекорна симетрија, проѕирен бел мермер, гравирани со скапоцени камења, со брилијантни си одраз во водите на каналот е вистински неверојатен, глетка. Таџ Махал е еден од најубавите архитектонски комплекси во светот, симбол на вечната љубов, едно од новите 7 светски чуда. Напуштање на хотелот и поаѓање од Агра Делхи / 205 км. (4 часа) На патот -посещение на Акшардам – ​​осмото чудо на светот. Неверојатен храм, Аксардам бил изграден само 5 години. Восхитуваа се желбата и силата на 11 000-те волонтери учествувале во изградба на величествената зграда. Уметници, занаетчии, работници, сите тие посветиле вкупно 300 милиони часа, посветени на својата работа, својата вера и најважно – заедничката цел – изградба на храмот. За изградбата на овој архитектонски примерок биле користени 12 000 тони бел мермер (во Хинду религијата симбол на чистота и вечниот мир) и розова песочник (во Хинду религијата симбол на најславни), донесен од Раџастан. Еден од ремек во кои верата се въплащава во архитектура, величествено место!
Пристигнување во Делхи и сместување во хотел Vivanta By Taj Dwarka 5 *. Вечера

8 ДЕН 05/03/2020 (недела) Дамбула – ХАБАРАНА – СИГИРИЈА – Дамбула / појадок и вечера
Појадок. Посета на природниот резерват Хабарана за возења со слонови. Возењето со слонови е една од највозбудливите авантури за loversубителите на животинскиот свет, овој прекрасен гигант ќе ве одеше на грб и ќе ви покаже волшебни погледи.Поаѓање за Сигирија – едно од најинтересните природни и историски знаменитости на Шри Ланка – дом на тврдината на небото, исто така наречен Лавовски карпа, заради статуата на огромен лав кој стоеше на влезот на тврдината, кој се издига на повеќе од 150 метри нагорно. Со својот добро зачуван центар на првиот милениум на градот, со својата комбинација на згради и градини, патеки, резервоари за вода, комбинација на симетрични и асиметрични елементи, употреба на различни нивоа на хоризонтално и вертикално планирање, тврдината е елоквентен пример на архитектонските традиции на Шри Ланка. До античките урнатини се доаѓа стрмно спирално скалило, кое ќе ве однесе до врвот на платото, од каде ќе бидат откриени прекрасни погледи што ќе ја разбудат вашата имагинација. Враќање во хотелот Амаја Лејк 4 * или слично во Дамбула. Вечера и преку ноќ.

9 ДЕН 04/05/2020 (понеделник) Дамбула – МАТАЛЕИ – Трансфери – КАНДИ / Појадок и вечера
Појадок. Поаѓање за последната кралска престолнина на Шри Ланка – Канди и патување до Градина Спајс во Матале . Тука ќе научите за огромната разновидност на ароматични растенија и процесот на одгледување на нив. Се разбира, ќе можете да купите и од оваа богата сорта и да научите во подготовката на која храна и како да ги користите. Продолжете со бонбони (околу 1 час)– античката кралска престолнина на Шри Ланка, свето место за будистичката вера. Скриени зад планините и џунглата, повеќе од 200 години кралевите Канди и Синхалези успешно му се спротивставија на Португалците, сè до 1815 година градот капитулираше пред Британците. Во минатото, името на Канди беше поврзано со поимот раскош и раскош. Овде ќе доживеете многу од легендите, традициите и фолклорот поврзани со митскиот град, познат пред се по својата неверојатна реликвија – Светиот заб на Буда , кој се чува во храмот Далада Малигава (вклучува посети на храмови). Канди е жив мал град со мирна атмосфера на светост. Но, на полна месечина во јули или август секоја година, се раздува во виорот на вековниот и бучен десетдневен фестивал наречен Есала Перахера. Пет ноќи не запираат на церемониите и танците пред петте големи будистички и хинду храмови. Потоа, во шестата ноќ, поворките започнуваат од светилниците до Далада Малигава ( Храмот на забите ). Секоја вечер стануваат се повеќе раскошни и грандиозни, со костимирани танчари, тапанари, музичари, акробати и забавувачи кои шетаат по потпорници, занишаат обоени ленти, танцуваат со камшици и жонглираат со факели, сите против позадината на десетици слонови, полнети и наметка во светла. За последната поворка, сите изведувачи, како и повеќе од стотина слонови, се собираат заедно, предводена од најголемиот машки слон, кој носи на главата копија на светата реликвија. Посетете щение на Кралската ботаничка градина Пераденялоциран на 147 хектари. Датира од 14 век и е омилена прошетка во минатото за шетачките кралеви од Гампола и Канди, а денес може да се видат повеќе од 5000 видови дрвја, растенија и грмушки, вклучително и некои ретки и ендемични видови, претставник на тропската флора климатска зона. Тука исто така можете да уживате во популарната кај туристите „Спајс Гарден“ и „Градина со орхидеи“. Willе ги видите и Булеварите на 5 палми, најрастено засадени и највисокиот булевар „Кралската палма“ (1905). Исто така, ќе бидете импресионирани од средбата со Lodoicea, растителен вид познат како морски кокос, Coco de Mer или Double Coconut. Видот е ендемичен и потекнува од Сејшелите. Дрвото расте над 30 m во висина. Диоексија е, што значи дека машкото и женското цвеќе се наоѓаат на различни растенија. Зрелото овошје е со дијаметар 40-50 см, тежи 15-30 кг, а содржи најголемо семе во светот. Врати се на Канди. Вечера и ноќевање. Вечера и ноќевање на Амаја Хилс 4 * или слично во Канди.

10 ДЕН / 05/05/2020 (Вторник) KANDY – COLOMBO – МАЛ (МАЛДИВ) / Појадок и вечера
Појадок. Поаѓање за Коломбо. Панорамска турнеја низ градот со автобус. Пулсирачката метропола Коломбо, која се наоѓа во западниот дел на островската држава, е исто така турбина која генерира 50% од БДП на земјата. Коломбо е најголемиот град во Шри Ланка и поранешна административна престолнина и се наоѓа во непосредна близина на тековната административна престолнина на Шри Jayејаварданапура Коте. Благодарение на стратешката локација на крстосницата помеѓу важните поморски трговски патишта кои доаѓаат од исток и запад, пред 2000 години Коломбо беше познато пристаниште меѓу античките трговци. Градот стана главен град кога, во 1815 година, островот беше колонизиран од Британската империја. Коломбо, исто така, го задржа статусот со прогласување независност на нацијата во 1948 година. Во 1978 година, кога административните функции беа преместени во Шри Jayејаварданапура Коте, Коломбо беше прогласен за трговски главен град на Шри Ланка. Денес тој е брз и жив град, кој нуди фасцинантен спој на современ живот и колонијална атмосфера, симболизирајќи го богатото минато на земјата. Beе бидете воодушевени од разнобојниот спој на историското наследство на градот, во комбинација со зачудувачката модерност и урбаниот пејзаж. Поаѓање кон аеродромот Коломбо за лет до Мале (околу 3 часа). Поаѓање во 18:50 часот, слетување кај Малеј во 19:55 часот. Пречекување од претставник на пречекот ни агенција во Мале и трансфер со брод до хотел Paradise Island Resort 4 + * . Вечера и преку ноќ.

11 ДЕН / 05/06/2020 (среда) МАЛДИВИ
Сонце, бел стаклен песок, води на Индискиот океан, стотици напуштени острови, топли лагуни со нијанси на сина, тиркизна и зелена, корални подводни градини. Здружението што нашите умови прават да ги спомнеме Малдиви е егзотичност, романса, релаксација и галење на топлина што ни ја дава овој тропски рај. Ве уверуваме дека токму тоа ќе го најдете тука. Сега сте далеку од вревата и стресот, сега сте на вашето место, островот сон, заливот на соништата, романтичен филм и, за чудо, вие сте главните ликови. Прошетајте низ вашиот речиси напуштен остров, уживајте во водите на топол океан, нуркајте во оваа жива вода, дом на повеќе од 700 видови риби. На отворениот океан можете да најдете делфини, ајкули, великани.

12 ДЕН / 05/07/2020 (четврток) МАЛДИВИ
Ти веруваше дека си во Рајот, нели? Дали го сфативте огромното задоволство? Време е да откриете! Ако сакате нешто забавно и уникатно, можете да изберете од десетици екскурзии, како што се нуркање во прекрасни атоли, гледање на зајдисонце додека сте на крстарење со мотори, да барате средба со делфини, и солените прскања на океанот оставајќи трага на вашето лице. до искусното задоволство. Зошто не, изгрејсонце или зајдисонце риболов или јахтирање на напуштен остров и раскошно шармантен остров ден со вкусен ручек и задоволства на плажа.

13 ДЕН / 05/08/2020 (петок) МАЛЕ – ИСТАНБУЛ
Појадок. Слободно време за плажа и забава. Аеродромот шатл ТК 731, поаѓајќи во 22:45 часот.

14 ДЕН / 05/09/2020 (сабота) ИСТАНБУЛ – СОФИЈА
Пристигнување на аеродромот во Истанбул во 05:00 часот, 08.05.2020 година. Лет ТК 1027 во 07:45 часот слета на аеродромот во Софија во 09:05 часот.


Хотел на Малдиви По лице во двокреветна просторија Еднокреветна соба Екстра. кревет Дете (2-11,99) со 2’m возраст All Inclusive на Maldives за целиот престој, по лице
Paradise Island Resort – 4+*
Superior Beach Bungalow
Појадок и вечера
2598 евра

 

3098 евра

 

2498 евра
2398 евра

 

250 евра

Во цената е вклучено:
 • авионски билет Софија – Истанбул – Делхи / Машки – Истанбул – Софија со „Туркиш ерлајнс“ со проверен багаж до 30 кг и рачен багаж до 8 кг;
 • авионски билет Делхи – Коломбо – Машки со АК Шри Ланка ерлајнс дозволено 1 пар. проверен багаж до 30 кг и рачен багаж до 7 кг;
 • сите аеродромски такси;
 • рано пристигнување при пристигнувањето во Делхи;
 • 4 ноќевања + рано најавување и појадок по пристигнување на 04/27/2020, 5 појадок и 4 ноќевања во хотели 5 * во Индија;
 • 4 ноќевања, 4 појадок и 4 ноќевања во хотели 4 * во Шри Ланка;
 • 3 ноќевања во хотелот Resadise Island 4 + * Хотел во Малдиви на полупансион или сеопфатна основа по ваш избор;
 • сите автобуски екскурзии и транзиции вклучени во програмата;
 • вози слонови или џипови (еден правец) до врвот на тврдината Амбер во ipајпур;
 • влезни такси за музеите и местата посетени во рамките на програмата;
 • водечки услуги, со превод на бугарски јазик;
 • водич од Бугарија за време на патувањето;

Во цената не е вклучено:
 • Индиска туристичка виза – 160 лева и пополнување формулар, валиден пасош со најмалку 6 месеци од датумот на враќање, ажурирана фотографија во електронски формат 2 ”x 2” (600×600 пиксели). Се плаќа и прима електронски, однапред од Бугарија, на аеродромот во Делхи и се евидентираат биометриски податоци.
 • Виза за Шри Ланка – 70 лева (платена однапред од Бугарија и ставена на аеродромот по пристигнувањето во Коломбо);
 • совети / задолжителен минимален водич и совет на возачот / – 45 ЕУР по лице за целата програма
 • лични трошоци;
 • храна, пијалоци и услуги што не се споменати во програмата
 • Поништување на патничко осигурување на компанијата за осигурување Армеец

Услови и забелешки:

 • Депозит од 700 евра е депониран и целосна исплата се врши 45 дена пред поаѓање.
 • Понудата важи за минимум 15 туристи.
 • Патување без медицински барања за имунизација.
 • Рок за пријавување на непотрошен минимум – 30 дена пред поаѓање.

Откажување и казни:

 • 60 дена пред датумот на заминување – нема да се одземе казна;
 • помеѓу 60. и 45. ден пред датумот на заминување, износот на депозитот што го бара авиопревозникот се одбива како казна за откажаната авионска карта;
 • помеѓу 45 и 20 ден се одзема 70% од вредноста на ТП
 • за помалку од 20 дена се одзема 100% од вредноста на патувањето.