fbpx
Duration: 16.05.2021
Price: 865€Нова програма : 865€
Book Now!
егз*тр


Софија – Тел Авив – Јафа – Витлеем – Ерусалим – Витлеем – Ерихо – Каср ал Јахуд (река Јордан) – Мртво Море – Назарет – Кана – Тиберија – Хаифа – Кесарија – Софија
 Термини : 16.05.2021


* Организиран трансфер од Штип до аеродром Софија  вклучен во цена *
за сопствен превоз се одбива -20 евра по лице


Програмата
1 ДЕН / Софија – Тел Авив / Jафа – Витлеем
Време на состанокот на аеродромот во Софија, Терминал 2 во 07:50 часот ( задолжително 3 часа пред летот ), лет за Тел Авив во 10:55 часот. Пристигнување на аеродромот Бен Гурион во 13:30 часот. Добредојдовте во салата за пристигнувања од претставник на локалниот тур-оператор.  Автобуска турнеја во Тел Авив и посета на Стариот град affафа . Поаѓање за Витлеем . Хотелско сместување. Вечера. Ноќевање

2 ДЕН / За датумот 06.09.2020 година: Витлеем – Ерусалим
Појадок во Витлеем . Рана посета на црквата на Рождеството (6 век) и криптата на пештерата Витлеем. Поаѓање за Ерусалим: Посета во Гетсемане (местото на Христовата молитва и предавството на Јуда), гробот на блажената Дева (со чудотворна икона на блажената Девица Ерусалим), симболичен Пат на Крстот (Виа Долороса), храмскиот комплекс на Светиот гроб и Голгота – најсвето место во христијанскиот свет. Планината Сион (градот Давид), каде што се наоѓаат гробот на Свети Давид и просторијата на Последната вечера, „ailивовиот Wallид“. Враќање во хотелот во Витлеем. Вечера. Ноќевање
За датум 01.11.2020 година: Витлеем – Ерусалим – Појадок во Хаифа . Рана посета на црквата на Рождеството (6 век) и криптата на пештерата Витлеем. Поаѓање за Ерусалим: Посета во Гетсемане (местото на Христовата молитва и предавството на Јуда), гробот на Св. Дева Марија (со чудесната икона на Пресвета Богородица Ерусалим), симболичниот Пат на Крстот (Виа Долороса), храмот комплекс на Светиот Гроб и Голгота – најсвето место во христијанскиот свет. Градината на Гетсемане. Планината Сион (градот Давид), каде што гробот на Св. Кралот Дејвид и просторијата за Последната вечера, идот на плачот. Вечера и ноќевање во околината на Хаифа или Нетанја.

3 ДЕН / За датумот 06.09.2020 година: Ерихо – Каср ал Јахуд – Мртво Море – Назарет – Кана –
Појадок на Тиберија . Поаѓање за Ерихон – најнискиот град под нивото на морето и една од најстарите населби во светот. Оттаму има поглед на Манастирот на искушение, сместен во карпите, каде Господ Исус Христос постел и се молел четириесет дена и четириесет ноќи. Следна е посета на Каср ал Јахуд покрај реката Јордан, каде што беше местото на Христовото крштевање. Поаѓање за мртвото море – најниската точка во светот, околу 420 метри под нивото на морето. Можност за пливање во најсолестото море во светот. Поаѓање за градот Назарет, каде Архангел Габриел ја известува Дева Марија дека ќе го роди Синот Божји, и каде што поминала поголем дел од животот на Светата Семејство. Посета на црквата во изворот на Благовештение; храмот на Благовештение (изграден на урнатините на една стара византиска црква и домот на Светата фамилија. Поминување покрај Кана Галилеја – местото на првото чудо Христово. Сместување во хотел во Тиберијас. Вечера. Ноќевање

Датум 01.11.2020: Хаифа – Ерихон – Каср ал Јахуд (река Јордан) – Мртво Море – Назарет – Кана – Хаифа
Појадок за појадок за Ерихон– најнискиот град под нивото на морето и една од најстарите населби во светот. Оттаму има поглед на Манастирот на искушение, сместен во карпите, каде Господ Исус Христос постел и се молел четириесет дена и четириесет ноќи. Следна е посета на Каср ал Јахуд покрај реката Јордан , каде што беше местото на Христовото крштевање. Поаѓање за мртво море – најниска точка на копно во светот (околу 420 метри под нивото на морето). Можност за пливање во најсолестото море во светот. Поаѓање за градот Назареткаде Архангел Габриел и ’објавува на Дева Марија дека ќе го роди Синот Господов и каде поминала поголем дел од животот на Светата Семејство. Посета на црквата во изворот на Благовештение и храмот на Благовештение, изградена на урнатините на една стара византиска црква и домот на Светата фамилија. Минување покрај Кана Галилеја – место на првото Христово чудо. Вечера и ноќевање во околината на Хаифа или Нетанја.

4 ДЕН / За датумот 06.09.2020 година: Тиверија – Хаифа – Бен Гурион – Софија
Појадок. Кратка турнеја на Галилејското Море. Поаѓање за Хаифа – поглед на градините во Бахи . Поаѓање јужно покрај античкиот римски град Кесарија до аеродромот Бен Гурион. Лет за Бугарија во 18:30 часот Пристигнување на аеродромот во Софија околу 21:30 часот
За датум 01.11.2020 година: Хаифа – Тел Авив – Софија

Рано појадок (сув пакет). Трансфер до аеродромот Бен Гурион. Лет за Бугарија во 07:30 часот Пристигнување на аеродромот во Софија околу 10:15 часот.


Организиран трансфер од Штип до аеродром Софија( повратно ) , вклучен во цените 
за сопствен превоз се одбива -20 евра по лице


Возрасен во двокреветна просторија Трет возрасен човек во двокреветна просторија Дете од 2-10,99 години со двајца возрасни во двокреветна просторија Еднокреветна  соба
16.05.2021 865 евра 845 евра 840 евра 957 евра

Во цената е вклучено:
 • Трансфер од Штип до аеродром Софија( повратно )
 • Авионска карта Софија – Тел Авив – Софија со редовен лет на авиокомпанијата Ел Ал со вклучен багаж – 10 кг рака и 20 чекирани по лице;
 • Аеродромски такси
 • 2 ноќевања со појадок и вечера во Витлеем, хотел 3 *
 • 1 ноќ со појадок и вечера во Тиверија, хотел 3 *
 • Водич на бугарски јазик по целата рута;
 • Луксузен автобус со бесплатен WI-FI;
 • Звучен систем со слушалки за време на турнеите;
 • Сите трансфери во рамките на програмата;
 • Сите екскурзии во програмата;
 • Влезни такси во рамките на програмата;
 • Потврда за аџилак;
 • Водич кој ја придружува групата за време на целиот престој;
 • Медицинско осигурување „Помош при патување во странство“ со покриеност до 10.000 евра (вклучително и КОВИД-19)
 • Откажување на патувањето поради COVID-19:
 • Ако осигуреното лице се разболи од КОВИД-19 или е во карантин поради сомневање за болест и затоа мора да го откаже планираното патување, осигурувањето ги покрива надоместоците за трошоците за откажување на патувањето.
 • Болеста на брачен другар или близок роднина што не патува исто така се смета за причина за откажување на патувањето, под услов лицето да има опасна по живот состојба поради КОВИД-19 и да има потреба од интензивна нега во болница.

Во цената не е вклучено:

 • Бакшиш / за возачи и локални водичи (се плаќа на лице место/ задолжително) – 20 долари по турист на ден;
 • Дополнителни активности и екскурзии (по избор): Ноќен Ерусалим – 25 долари по човек (платено во Израел)
 • Лични трошоци
 • Додаток на медицинско осигурување за лица над 69 години. (1,5 евра дневно) – 4,5 евра по лице

Начин на резервации

 • Почетна исплата: 300 евра по потпишувањето на договорот.
 • Краен рок за целосна исплата: 31 ден пред датумот на патување.
 • Уплата се врши исклучиво во мкд / 1 евро = 32 мкд

Потребни документи:

 • Меѓународен пасош со минимална важност од 6 месеци по датумот на враќање
 • За деца до 18 години, патувајќи со еден или без родител, заверка на нотер! 

Поништување и казнени времиња:

 • до 60 дена пред датумот на заминување, корисникот должи плаќање за отказ од 100 евра;
 • помеѓу 59. и 31. ден пред датумот на поаѓање, износот на депонираниот депозит се одзема;
 • меѓу 30-тиот и 15-тиот ден пред датумот на поаѓање се задржува 75% од вредноста на екскурзијата;
 • За помалку од 15 дена, вклучувајќи и летови без придружба, се одзема 100% од вредноста на патувањето.