fbpx
Duration: 15.10.2021
Price: 2200€Нова програма : 2200€
Book Now!
егз*тр


Софија-Истанбул-Најроби-Масаи Мара-Дијани-Момбаса-Истанбул-Софија
10 дена / 8 ноќи
15.10.2021


Програма

1 ДЕН, Софија – Истанбул
Состанок на терминалот 2 на аеродромот во Софија два часа пред летот во 16:00 часот. Пријавување за летот и поаѓање за Најроби со лет на Туркиш ервејс на релација Софија – Истанбул – Најроби. Пристигнување во Истанбул во 18:25 часот. Краток престој на аеродромот. Поаѓање за Најроби во 21:05 часот.

2 ДЕН, Истанбул – Најроби 

Пристигнување во Најроби во 03:40 часот. Трансфер до сместувањето во хотел 4 * од типот на Best Western Plus Meridian 4 *. Одмор и можност за дополнителна екскурзија. Ноќевање

3 ден, Најроби – Резервација Масаи Мара 

Појадок. Рано наутро поаѓање за Масаи Мара. Сомотните ридови на резерватот и реката Мара се дом на бројни и ретки претставници на африканската флора и фауна. Пристигнување и сместување во кампот Осеру. Ручек Попладне – сафари. Ќе ги видите и таканаречените Big 5  носорог, лав, слон, леопард, бивол. И секако многу жирафи, нилски коњи, антилопи, импала , зебри, крокодили, леопарди. Ноќевање

4 ден,

Појадок . Сафари со рана зора преку резерва и незаборавни состаноци со претставници на животинскиот и растителниот свет. Враќање во кампот за ручек. Попладне – слободно време за одмор во домот или покрај базен или сафари. Ноќевање

Ден 5, Масаи Мара – Најроби – Дијани

Појадок. Поаѓање за Најроби и трансфер до аеродромот. Лет во 15:30 до Диани / Укунда. Пристигнување во Укунда во 16:30 часот. Трансфер до хотелот (20 мин.) Сместување. Слободно време. Исклучителна исхрана. Ноќевање6 – 9 ДЕН, Дијани  
Слободно време за на плажа. Вклучени оброци. Ноќевање

10 ДЕН, Момбаса – Истанбул 
Ран трансфер до аеродромот околу 01:00 часот за лет до Истанбул. Поаѓање во 04:25 часот на релација Момбаса – Истанбул – Софија со лет на Туркиш ервејс. Пристигнување во Истанбул во 11:45 часот. Краток престој на аеродромот. Поаѓање од Истанбул за Софија во 14:45 часот. Пристигнување во Софија Т2 околу 15:00 часот. Крај на програмата!


ТЕРМИН ЦЕНА
15.10.2021 2200 евра

Во цената е вклучено:
 • Авионски билет Софија – Истанбул – Најроби // Момбаса – Истанбул – Софија
 • Авионски билет Најроби – Укунда (плажа Диани)
 • Аеродромски такси
 • Багаж 1 куфер 20 кг. чекиран и 7-8 кг. рачен
 • Трансфер на аеродром – хотел во Најроби
 • Трансфер аеродром – хотел – аеродром во Момбаса
 • 2-дневно сафари (со две ноќевања со појадок, ручек и вечера) во Националниот резерват Масаи Мара со трансфер од хотелот и до аеродромот
 • 5 ноќевања на база All inclusive во хотел со 4 * на плажа Диани
 • 1 ноќ со појадок во Најроби, хотел 4 *
 • 1-2 шишиња вода на ден за време на сафари
 • Медицинско осигурување со покритие до 15.000 евра по турист со покриеност на ковид-19
 • Бесплатна WiFi интернет во комплексот
 • АКП – тест за влез назад во Бугарија (доколку е сè уште неопходен за време на патувањето).
 • Водич од компанијата со 12 регистрирани туристи

Во цената не е вклучено:
 • Виза за Кенија – 50 долари – се плаќа на аеродромот по пристигнувањето
 • Можност за огранизиран трансфер од Штип до Аеродром Софија ( повратно )
 • Лични трошоци
 • Дополнителни екскурзии
 • Државна такса за инфраструктура (мора да се плати на рецепција пред заминување)

Барања: 

 • Минимален број туристи за патување: 2 туристи

Пасош и визен режим, санитарни услови:

 • Потребен е меѓународен пасош со важност од 6 месеци од датумот на враќање. Пасошот треба да важи најмалку 6 месеци од датумот на враќање и да има 2 празни страници.
 • Виза за Кенија – 50 УСД – се плаќа на аеродромот, при пристигнување (пожелно е туристите да плаќаат со картичка – дебитна или кредитна, во екстремни случаи со банкнота од 50 УСД
 • Препорачливо е да се земаат анти-маларија таблети (маларон, повторна употреба)

Патниците имаат право еднострано да го раскинат договорот во кое било време пред почетокот на туристичкиот пакет, по уплата на следниве износи:

 • До 60 работни дена од датумот на заминување – нема пенали
 • Од 59 работни дена до 30 дена – износот на депозитот
 • Од 29 работни дена до денот на поаѓање – 100% од цената на патувањето
 • Во случај КОРИСНИКОТ доброволно да го прекине своето патување за време на неговото траење, сите дополнителни трошоци, вклучително и превозот, се на негова сметка.