Duration: 15 February
Price: Early booking :
Book Now!
aur*a

Рајски архипелаг од околу 1190 острови, групирани во атоли кои како прстени се расфрлени низ Индискиот океан, со највисока надморска височина од 1.5m, податок кој сигурно ќе Ве эачуди. Но, коралните гребени кои ги опкружуваат овие острови го смируваат океанот и ги чуваат островите и нивните жители со векови. Острови со бел корален песок, кокосови палми, изобилие од тропски растенија, како и прекрасниот и необичен подводен свет. Места кои се одликуваат со својата единственост и кои никогаш повторно нема да ги најдете… тоа се токму овие рајски острови Малдивите. Местоположбата, морето, ветерот и сонцето заедно формираат идеални услови за престој. Температурата се движи од 23 до 32 степени, но умерениот ветер кој постојано дува го прави престојот на островите пријатен. Островите се населени повеќе од 2500 години. Моментално на островите живеат околу 390.000 жители, од кој повеќето се населени во главниот град Махе.

Цените се во Евра а плаќањето ќе се врши исклучиво во денари по курс од 62мкд за 1€Цената вклучува:


 • Повратни авионски карти од Скопје преку Доха до Мале,
 • Аеродромски такси (калкулирани 298 ЕУР, не се со фиксна вредност )
 • Асистенција на аеродром во Мале од страна на локалниот партнер,
 • повратен трансфер од аеродром до остров,
 • 9 ноќевања на база на наведената услуга

Цената не вклучува:

 • Патничко осигурување,
 • излети и екскурзии,
 • Излезна такса од Мале ( Окулу 20УСД )

Забелешки:

 • За резервации потребен е аванс од 50% од вкупнот износ на аранжманот.
 • Целосна уплата, најдоцна дваесет (20) дена пред започнување на аранжманот.
 • Програмата и редоследот на разгледи и посети може да претрпи промени во зависност од состојба на терен и други објективни причини.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото, во случај на промена на цената на превозот (авионските билети), да ја промени и цената на аранжманот.

Напомени:

 • Доколку не се оствари минималниот број на патници, Организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот како и цените на факултативните излети.
 • Организаторот го задржува правото за отказ на аранжманот 7 дена пред патувањето.