Book Now!
egz*tra

Егзотична Нова Година 2019 година во Занзибар

Цена од: 1590 евра
Термин: 29.12.2018 – 07.01.2019

Трансфер Штип / Струмица / Скопје – Софија Аеродром и обратно


ДЕН  1 – Поаѓање во Занизибар 29.12.18 Место за состанување
на терминалот 2 на аеродромот во Софија два часа пред лет. Регистрација и заминување на летови за Дубаи со лет на летот Дубаи на линијата Софија-Дубаи-Занзибар. Пристигнување во Дубаи. Останете на аеродромот и слободно време.

ДЕН 2 – Заминување од Дубаи и пристигнување во Занзибар 30.12.18
Поаѓање во Занзибар со Распоред. Пристигнување во Занзибар во 07:35. Трансфер во хотелот. Сместување. Слободно време. Се хранат на сите инклузивни основи. Ноќевање

ДЕН 3  – Занзибар 31.12.18
Слободно време или изборна екскурзија за доплата. Се хранат на сите инклузивни основи.
Гала вечера (вклучена во цената) во хотелот. Среќен 2018! Cheers! Ноќевање

4 – 8 ДЕН – Занзибар 01.05.01.2019
Слободно време или дополнителна екскурзија со доплата. Се хранат со инклузивно. Ноќевање

ДЕН 9 – Заминување во Дубаи 06.01.2019
Појадок. Ручек. Ослободување на просториите во 14:00 часот. и трансфер до аеродромот во 19:00 часот. Заминување од Занзибар до Дубаи со летање до Летај Дубаи (техничко слетување во Дар ес Салам и престој од околу 50 минути).

ДЕН 10 – Дубаи – Софија 07.01.2019
Пристигнување во Дубаи 05: 00ч. Остани на аеродромот. Заминување од Дубаи во Софија во 09:40 часот. Пристигнување во Софија Терминал 2 во 13:25 часот

 • Бунгало Океан – 1805 евра
 • Трето возрасно лице во сите видови простории – 1615 евра
 • Дете 2-12 во сите видови простории – 1385 евра

Paradise Beach Resort 4 * 

 • Еднокреветна соба – 1893 евра
 • Луксузна соба -1820 евра
 • Премиум соба – 1890 евра
 • Трето возрасно лице во сите видови простории 1644евра
 • Дете 2-12 во сите видови простории 2,730 евра

Zanzibar Bay Resort 4 *  

 • Еднокреветна соба – 1899 евра
 • Стандардна соба – градина – 1789 евра
 • Луксузна соба – 1799 евра
 • Премиум соба – 1899 евра
 • Трето возрасно лице во сите видови простории – 1639 евра
 • Дете 2-12 во сите видови простории – 1399 евра

Mermaids Cove Resort & Spa 3 + *  

 • Стандардна соба -1599 евра

Sun Sea Beach Resort & Spa 4 *      

 • Стандардна соба градина поглед – 1685 евра
 • Стандардна соба поглед кон морето – 1755 евра
 • Трето возрасно лице во сите видови простории – 1665 евра
 • Дете 2-12 во сите видови простории – 1560 евра
 • Единствено сместување – 1595 евра

Royal Royal Zanzibar Beach Resort All Inclusive 5 *

 • Двокреветна супериор – 2645
 • Трето возрасно лице – 1595
 • Дете 2-12 – 1455

Објаснување:

 • Цените се по лице во евра за сместување / услуга –  All Inclusive.
 • За резервација се уплаќа 50% од цената , остаттокот 30 дена пред поаѓање

Цената вклучува:

 • Авионски билет Софија – Дубаи – Занзибар / Занзибар – Дубаи – Софија
 • Трансфер Штип / Струмица / Скопје – Софија Аеродром и обратно
 • Аеродромски такси
 • Багаж чекиран до 20 кг.  и 7-8 килограми рачен багаж
 • Трансфер аеродром-хотел-аеродром
 • 7 ноќи на All inclusive во Занзибар во хотел по избор
 • Новогодишна гала вечера
 • Здравствено осигурување од 10.000 евра по турист
 • Слободен WiFi интернет во комплекс

Цената не вклучува:

 • Виза за Танзанија – 50 долари – плаќање на аеродромот, при пристигнување (пожелно е туристите да платат со картичка – дебитна или кредитна, во краен случај со банкнота од 50 долари на целина по 2006 г)
 • Евентуалната вакцинација за жолта треска – околу 60 долари.
 • Екскурзии
 • Сеф во хотелот – околу 5 долари.
 • Осигурување поништување на патување, по желба – околу 3% од вредноста. Доколку сакате, тоа е потпишано при склучување на договорот.
 • Државна такса: USD 1 дневно по лице (Се плаќа на рецепцијата пред да заминување)

Минимален број на туристи за патување:  нема 


Туроператорот не е одговорен во следниве случаи:

 • Промена на визната такса за Занзибар
 • Промена на распоредот на летот
 • Ако кон турист биде упатено  имунизација против жолта треска при пристигнување на Занзибар
 • Во случај на кражби на лични предмети, пари и документи на туристите, како за време на патувањето, така и за време на престојот во текот на престојот.