fbpx
Duration: 23.02.2024
Price: 389€
Book Now!
voy


ДУБАИ СО WIZZAIR ОД ТИРАНА – ФЕВРУАРИ – МАРТ 2024


 Цената вклучува:

 • Повратен авионски билет на релација ТИРАНА-АБУ ДАБИ-ТИРАНА со рачен багаж/ ранец
 • Трансфер аеродром Абу Даби – хотел Дубаи – аеродром Абу Даби;
 • 4 или 5 ноќевања во избраниот хотел согласно табела / тип на соба стандардна двокреветна/ на база ноќевање со појадок (согласно саатници на check-in & check-out)
 • Организација и реализација на патувањето

Цената НЕ вклучува:

 • Влезна виза за  Дубаи   – 120 ЕУР по лице (задолжително за сите лица со македонски пасош)
 • Патничко здравствено осигурување (ЗАДОЛЖИТЕЛНО)
 • Повратен трансфер од Скопје до аеродромот во Тирана – ДОПОЛНИТЕЛНО НА БАРАЊЕ
 • ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТИ И ОПЦИОНИ ИНДИВИДУАЛНИ ТУРИ – НА БАРАЊЕ (зависат од број на пријавени лица и протоколи за време на престој, редослед на екскурзии и саатници се подложни на промени согласно инфо на организатор) * Dhow Cruise Marina/ крстарење со вклучена вечера после 19 часот (трае околу 3 часа со вклучен трансфер од/до хотел) – 70 ЕУР по лице * Burj Khalifa/ 124 & 125 Kat – само влезница 50 еур по лице (normal hours) * ПУСТИНСКО САФАРИ СО ТРАДИЦИОНАЛНА ВЕЧЕРА – после 14.30 часот до 21 часот (со вклучен трансфер од/до хотел) – 55 ЕУР по лице * ПОСЕТА НА MIRICLE GARDEN и GLOBAL VILLAGE/ 60 евра по лице *останати тури и индивидуални излети – НА БАРАЊЕ
 • Останати индивидуални трошоци и индивидуални посети и факултативи
 • Туристичка такса која се плаќа директно во хотелот * туристичка такса само во Дубаи (TOURISM DIRHAM, по одлука на DTCM, а број D/000/152/1 87од 05.02.2014) која се плаќа од 31.03.2014 на рецепција во хотел на лице место при check in или при check out (2-4 EUR  по соба по ноќ согласно категоризација на хотелот и тип на соба).   Во случај на апартман со повеќе соби таксата се плаќа за секоја соба според горе наведените критериуми.

Важни напомени и доплати за авион и хотел за дополнителен број на лица:

 • Максимален број на лица во двокреветна соба се две лица. Дополнителбно легло е помошно легло во стандардна двокреветна соба и со поставување на дополнително легло се намалува комодитет на соба.
 • Check in во хотелите е после 14 ч, a check out најдоцна до 12 ч.  Секое користење на соба и услуга во хотелите надвор од наведеното време, е додатно плаќање кое се врши на рецепција од хотелот директно од страна на странката.
 • Сите оброци во хотелите се на база шведска маса
 • Организаторот на патувањето не е овластен и надлежен да ја процени исправноста и валидноста на патните и други лични исправи на патниците
 • Потребни документи за виза: скенирана фотографија и пасош и податоци за патникот (валиден минимум 6 месеци од дата на враќање од патување)
 • За овој аранжман важат Општите услови за патување на СКТМ
 • За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност