fbpx
Book Now!
sav*na


Локација: СБ БАЊИЦА се наоѓа во мирниот дел на Сокобања, во близина на бањскиот парк и атрактивните пешачки стази на почетокот на кањонот на реката Моравица.
Oдмор и рекреација:
– сместување во конфорни 1/2 и 1/3 соби (купатило, телефон, SAT ТВ и Wireless интернет и тераса);
– три богати и разновидни оброци – aнкетирање (задолжително етно и диетално јадење секој ден, како и јадење од програмата за здрава исхрана);
– пешачки излети со наши рекреатори и водичи (Бориќи, Лептерија, Сокоград…);
– користење на нашите осветлени спортски терени и теретани во објектот;
– здравствен надзор за време на престојот;

СБ Бањица ви нуди здравствената служба со сите потребни услови за дијагностика и терапија:
– заболувања на дишните патишта (бронхитис, бронхиална астма…), коскено зглобни заболувања (артритис, спондилоза, дегенеративен ревматизам…) и полесни нервни заболувања (неуропатијa, стрес, неурози, полинеуропатии…), можеме да ги понудиме следниве здравствени програми:

1. Oсновно бањско лекување:
– вклучува се што е горе наведено;
– лекарски прегледи и дијагностика: екг, спирометрија, мерење на шеќер и притисок…
* 2 терапии по договор со лекарот – во зависност од дијагнозата:
– инхалации природни и со лек
– дренажа на бронхии, вежби за дишење…
– комплетна физикална терапија: дијадинамик, ултразвук, магнет, биоптрон ламба, парафин, KTD, солукс ламба, галванизацијa, ултрасонофореза, ласер, eлектрофореза, кинезитерапија, крио терапија…
– комбинирана физикална и хидротерапија;
–  капење во термална вода, медикаментозна терапија;

2. Комплетното бањско лекување вклучува се што е горе наведено, но без ограничување во бројот на терапиите!
Maсажите не спаѓаат во бo. ден!