fbpx
Price: Сезона лето 2024 :
Book Now!


Хотел Лејквју беше изграден во 1950-те под тогашниот режим на Премиер Јосип Броз Тито.  На врвот на неговата туристичка понуда во 80-тите и 90-тите, Отешево бил полн со живот, хотели, вили и ресторани. Познати Балкански музичари пристигнувале на плажа со хеликоптери, Европски спортски шампиони биле крунисани во едрење и спортови на вода, и локални и странски туристи заедно ужувале на плажа од раните утрински часови до изгрејсонцето.

Природна воздушна ‘Спа’: На 856 метри надморска височина, природната хортикултура на Отешево се преплавува со дива растенија на смрека и дрвја кои произведуваат високо квалитетно ниво на кислород. Од таа причина, на помалку од еден километар од хотелот Lakeview постои болница која е специјализирана за рехабилитација на белите дробови и респираторен систем , каде што пациенти од цела Македонија и надвор го посетуваат  со цел да бидат третирани за астма и разни респираторни проблеми, постоперативни процедури или рехабилитација на болести.

Климата во сливот на Преспа предвидува топли летни денови и ладни летни ноќи, совршена комбинација за гостите да уживаат во секојдневните летни активности и целосно да ги наполнат батериите додека спијат мирно  и удобно цела вечер.


СЕЗОНА ЛЕТО 2024